Brød DKC

1l biga / surdej 3l vand 50g gær 4200g hvedemel 500g durum 500g rugmel 130g salt bages : dampes i 12 min 25-30 min 165 grader.

Chokolade sifon

Chokoladeskum   2 dl. mælk 1 dl. fløde 50g sukker 100g hvid chokolade lidt citronsaft Kog mælk, fløde og sukker op og monter med hvidchokolade. Smag til med citronsaft. Hæld på en siffonflaske med 1 gaspatron.

Flødekarameller

Flødekarameller ½L fløde 38% 250g sukker 125g glukose 1 st. vanilje Alle ingredinserne koges indtil karamellen er godt gylden, og meget tykflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er først færdig når den er gylden og slipper grydens bund, tjek med et digital termometer, da karamellen skal min. være 135 … [Read more…]

Kvædegelé

Kvædegelé 1/2 liter vand 1/4 liter hvidvin 1/4 liter citronsaft 500g sukker 1 kg kvæder, skrællet 5 bl husblas 1/2 l pocheringslage 1/2 liter pærecider Kog vand, vin, citron og sukker op og pocher kvæderne heri. Tag kvæderne op og smelt 5 blade husblas pr halve liter i lagen. Smag til med cider.

Havtorn-gulerodgelé

Havtorn-gulerodgelé   1/2 liter havtornsaft 1/2 liter gulerodssaft 100g sukker 4g Agar 10 bl. husblas Smelt sukker i havtornsaften og kog med Agar. Tag fra og smelt husblas heri. Lun imens gulerodssaften uden opkog, da det ellers vil skille. Bland det hele sammen.

Gelé

Gelé, basis 600g juice 2g Agar Lidt salt Reducer juicen med salt til 300g. Husk at afskumme væsken løbende så du får en pæn gele. Afkøl til stuetemperatur og pisk Agar ind i væsken. Bringes til kogepunktet under omrøring (skal minimum opvarmes til 90 grader).

Caviar

Caviar “agar agar” 600g juice 3g Agar Lidt salt Frys 2 liter vindruekerneolie. Reducer juicen med salt til 300g. Husk at afskumme væsken løbende så du får en pæn gele. Afkøles til stuetemperatur og pisk agar ind i væsken. Bringes til kogepunktet under omrøring (skal minimum opvarmes til 90 grader). Kom massen i en sprøjtebøtte og … [Read more…]