Ingredienser
4 æg
½ l kærnemælk
4 spsk. olie
5 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 tsk. natron

Smør eller olie til stegning

 

Sådan gør du
Del æggene i hvider og blommer. Æggehviderne piskes stive. Æggeblommerne piskes sammen med resten af ingredienserne. Dejen skal være jævn og meget tyk. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen.

 

Lad dejen hvile i 15 min., inden du går i gang med at bage pandekagerne.

 

Smelt smør eller olie på en pande og bag små tykke pandekager. Der kan være 3-4 pandekager ad gangen på en almindelig stor pande.

 

Læg dine pandekager i stabler, overhæld dem med ahornsirup, og put en smørklat på toppen. Spis dem til morgenmad eller brunch med ahornsirup.
Tip
Vil du have den helt rigtige amerikanske smag, skal du bruge majsolie i dejen og til stegning.
Variationer
Rør lidt bananskiver, blåbær eller tranebær i dejen. Det smager skønt!

Skriv et svar