• 2 liter mælk ( højre fedt % i mælken = bløder ricotta )
  • ½ dl hvid eddike (eller 1½ dl citronsaft)
  • ½ dl vand
  • 1 tsk salt

 

Bring mælken i kog.

Bland vandet og eddiken sammen så du har 1 dl vand/eddike blanding klar.

Når mælken begynder at simre hælder du noget af eddikeblandingen i og rører rundt imens.

Mælken begynder så at skille i ostemasse og valle pga. syren og varmen. Ostemassen er klumperne og vallen er det flydende.

Du  bliver ved med langsomt at hælde mere eddikeblanding i og røre rundt. Når vallen bliver gullig og gennemsigtig er ricottaen færdig.

Si blandingen så kun ostemassen er tilbage.

Behold ostemassen i sien og skyld den under en rindende hane eller en skål med kold vand. Findel den med fingrene så alt syresmagen kan blive skyldet ud.

Kom den skyllede ostemasse op i en skål og bland saltet i. Fordel det godt.

Afhængig af hvor fast du vi have osten kan du presse og forme den. Det nemmeste er at komme den i en form og så lægge noget tungt på. Hvis vandet kan løbe fra så bliver den presset.

 

Rigtig Ricotta Bliver lavet af rester fra osteproduktion

Vallen der er tilovers tilsættes mere mælk og citron

Skriv et svar